nieuws

Rutte blij met keuze Unilever voor Rotterdam

Transacties

Het feit dat Unilever voor Nederland heeft gekozen om zijn hoofdkantoor te vestigen, is van enorm belang. Dat zei premier Mark Rutte 15 maart in een eerste reactie.

Rutte blij met keuze Unilever voor Rotterdam
Unilever hoofdkantoor Weena Rotterdam

Unilever maakte op 15 maart bekend Rotterdam boven Londen te verkiezen. ‘Ik ben heel blij, omdat het echt een prachtbedrijf is’, aldus de premier voor de camera van de NOS. Unilever kent momenteel nog twee hoofdkantoren, in Londen en Rotterdam. Unilever heeft zeker geen nieuw kantoor nodig: er komen hooguit vijftig banen bij in het hoofdkantoor aan het Weena.

Volgens Rutte levert de komst van het hoofdkantoor in de breedte veel meer werkgelegenheid op. ‘Er is een hele toeleveringsindustrie omheen. Juridisch advies. Financieel advies. Als ze weg waren gegaan zouden er heel veel banen verloren zijn gegaan.’ Het feit dat er betrekkelijk veel grote internationale bedrijven in Nederland zijn gevestigd ‘maakt ons een bijzonder land’, aldus Rutte.

Reageer op dit artikel