nieuws

Jumbo en McDonald’s naar Vastgoedmarkt Ontbijtsessie

Transacties

Twee van Nederlands grootste Food & Beverage-retailers komen naar de Vastgoedmarkt Ontbijtsessie op dinsdag 13 maart. Jumbo heeft grote ambities met formules als City Store, Foodmarkt en La Place. McDonald’s zal onder meer zijn vastgoedstrategie ontvouwen en enkele primeurs meedelen.

Jumbo en McDonald’s naar Vastgoedmarkt Ontbijtsessie
Jumbo Foodmarkt

De eerste ontbijtsessie van 2018 met als thema Retail vindt plaats op het JLL-kantoor op de Amsterdamse Zuidas in kantoorgebouw Atrium. Wegens zwaarwegende zakelijke verplichtingen en persoonlijke omstandigheden kunnen de eerder aangekondigde retailers Dunkin’ Donuts en Primera niet aanwezig zijn. Met Jumbo en McDonald’s krijgt de ontbijtsessie echter twee nieuwe sprekers van formaat.

Niels Ophof, acquisiteur en ontwikkelaar bij Jumbo, zal de ambities van de snel groeiende supermarktketen ontvouwen. Het aantal Jumbo-supermarkten, La Place-restaurants en Jumbo Foodmarkten groeit onstuimig. Jumbo lanceerde eind 2017 de Jumbo City Store. De Brabantse keten is van plan honderd gemakswinkels te openen in binnensteden en op stations. Met La Place heeft Jumbo zo mogelijk nog grotere ambities.

Pim Voogt, manager Real Estate McDonald’s Nederland, zal vertellen over de vastgoed- en huisvestingsstrategie van de F&B-keten. Het merendeel van de huidige 245 Nederlandse restaurants bezit McDonald’s zelf, maar de keten werkt ook graag met beleggers en projectontwikkelaars. Ook zal Voogt vertellen over de gevolgen van online aankopen en verschuivende passantenstromen in sommige binnensteden en hoe McDonald’s daarop reageert. Verder zal hij de verdubbeling van het aantal McCafés toelichten en vertellen welke foodinnovaties McDonald’s Nederland heeft bedacht die wereldwijd zullen worden uitgerold.

Michiel Boonen, associate director Research Advisory JLL, zal de enorme groei van Food & Beverage-formules in het Nederlandse winkellandschap duiden. Hij zal vertellen dat de groei nog lang niet voorbij is en de kwaliteit en creativiteit van deze nieuwe partijen alleen maar toeneemt. JLL zal ook aantonen dat dankzij F&B consumenten gemiddeld meer tijd en meer geld besteden in een winkelcentrum.

Daarna zullen de drie retail- en vastgoedprofessionals in een paneldiscussie hun retailvisie geven. Discussieleider is Collin Boelhouwer, director Dutch Retail Investments van Bouwinvest. Hij zal hen bevragen vanuit zijn core-vastgoedvisie. Ook het publiek krijgt de kans prikkelende vragen te stellen. Vastgoedmarkt-hoofdredacteur Johannes van Bentum zal de ontbijtsessie openen en sluiten.

De ontbijtsessie aan Parnassusweg 727 in Amsterdam vangt aan om 8.00 uur. Gastheer en participant JLL biedt alle aanwezigen een ontbijt aan. Het inhoudelijke programma begint om 8.30 uur. Het programmadeel eindigt om 10.00 uur. Tot 11.00 uur is er dan de mogelijkheid om na te praten en te netwerken. Wie deze ontbijtsessie wil bijwonen, kan zich inschrijven via www.vastgoedmarktontbijtsessies.nl.

Reageer op dit artikel