nieuws

Logistieke vastgoedmarkt breekt weer record

Transacties

Logistieke vastgoedmarkt breekt weer record

In 2017 is een recordmetrage van 1,84 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed opgenomen. Dat is 18 procent boven het niveau van het toenmalige recordjaar 2016.

Dit blijkt uit het net uitgekomen rapport Logistics Real Estate: Dutch Market Report 2018 van Industrial real estate partners. Het recordvolume is de optelsom van gebouwen met een oppervlakte vanaf 5.000 m2. Het makelaarskantoor registreert jaarlijks alle gebruikers- en beleggingstransacties in dit segment.

Opvallend was het grote aantal speculatieve ontwikkelingen in 2017. Grote distributiecentra werden zonder aanwezigheid van huurder ontwikkeld en gekocht door beleggers, onder andere in Born, Hoofddorp, Schiphol, Moerdijk, Nieuwegein, Roosendaal, Schiphol, Tiel, Tilburg en Vianen.

Het totale beleggingsvolume in logistiek vastgoed steeg met 30 procent ten opzichte van 2016 tot een ongekend niveau van 1,31 miljard euro. Door de grote interesse van de beleggers daalden de aanvangsrendementen tot onder de 5 procent voor core-product op A1-locaties.

Reageer op dit artikel