nieuws

Japanse kledingmerk Uniqlo naar Kalverstraat

Transacties

Japanse kledingmerk Uniqlo naar Kalverstraat
Vastned-pand Kalverstraat 11-17/Rokin 12-16 Amsterdam

Het Japanse kledingmerk Uniqlo opent dit najaar zijn eerste winkel in Nederland. Het bedrijf maakte woensdag bekend dat het de winkel aan de Kalverstraat betrekt, waar het Amerikaanse kledingmerk Forever 21 vertrekt.

Forever 21 maakte vorige maand bekend uit Amsterdam te vertrekken vanwege een reorganisatie. Pandeigenaar Vastned maakte al snel bekend een nieuwe huurder te hebben vastgelegd. Forever 21 huurde 4.500 m2 in het pand waar verder Pull & Bear 1.500 m2 huurt. Uniqlo zal 2.040 m2 afnemen, verdeeld over drie verdiepingen.

Het pand heeft de hoofdingang aan Kalverstraat 11-17 en een tweede ingang aan Rokin 12.16. Uniqlo staat in eigen land bekend om kwalitatief goede kleding voor een relatief lage prijs. Het bedrijf is buiten Japan al in negentien andere landen actief, waarvan zes in Europa. In Frankrijk heeft Uniqlo bijvoorbeeld al 22 winkels, in België is de keten al met 3 winkels vertegenwoordigd.

De Japanners breiden dit jaar verder uit in Europa. Later dit jaar opent Uniqlo ook zijn eerste winkel in Zweden. Het aanbod bestaat uit basics voor dames, heren en kinderen. Ook is er een verdieping gewijd aan de zogeheten UT-collectie, die uit t-shirts bestaat. De Amsterdamse winkel wordt de grootste van de Benelux en een van de grootste in Europa.

Cushman & Wakefield Uniglo heeft Uniqlo begeleid bij de entree in Nederland en geadviseerd bij de aanhuur van deze eerste winkel in Nederland.

 

Reageer op dit artikel