nieuws

Huis van Rubens te koop voor 4 miljoen

Transacties

Huis van Rubens te koop voor 4 miljoen
Rubens

Het kasteel van Pieter Paul Rubens staat te koop. Voor 4 miljoen euro kun je eigenaar worden van Kasteel Elewijt (Het Steen) bij Antwerpen,

Dat melden De Standaard en The Art Newspaper. De meester woonde er van 1635 tot zijn dood in 1640 en schilderde er enkele van zijn werken, zoals ‘Landschap met de toren van kasteel Steen’ en Gezicht op ‘Het Steen in de vroege ochtend’. Het door Rubens flink onder handen genomen gebouw stamt al uit 1304 en is met 33 kamers niet bepaald een ‘tiny house’. Ook altijd gemakkelijk: het heeft een privékapel.

Het object heeft een oppervlakte van 889 m2 en staat op een perceel van ongeveer 8 hectare, zo meldt vastgoedadviseur Engel & Völkers op zijn website.

Rubens kocht ‘Het Steen’ in 1631, volgens De Standaard voor 93.000 Carolusguldener. Nadat hij het slot had gerenoveerd, woonde hij er met Helena Fourment, die op 16-jarige leeftijd met de toen 53-jarige kunstenaar in het huwelijk was getreden. Volgens de overlevering was het stel er bijzonder gelukkig met elkaar en met de kinderen.

‘Het Steen’ moet niet worden verward met het Rubenshuis ìn Antwerpen, waar de kunstenaar eerder woonde en werkte en dat nu een museum is.

 

 

Reageer op dit artikel