nieuws

Gebouw Den Held Rotterdam volledig verhuurd

Transacties

Gebouw Den Held Rotterdam volledig verhuurd
Nieuwe Binnenweg 75, Rotterdam

Het gerenoveerde mixed use-gebouw Den Held is voor oplevering volledig verhuurd. Het ligt de Nieuwe Binnenweg 75-77 in Rotterdam.

Naamgever A. Den Held begon in 1898 een rijwiel- en motorenzaak, later Held’s Autohandel. In 1928-1929 werd er een nieuw pand gebouwd op de hoek van de Nieuwe Binnenweg 75 – Gouvernestraat. Daar bouwde de aannemersfirma J.A. Borst naar de plannen van architect C. Hoogeveen een ruim en praktische autopaleis. Gelijkvloers vond men in dit kolossale gebouw de grote showrooms, werkplaatsen en garages. De eerste verdieping was ingericht als magazijn. De daarboven gelegen verdiepingen zouden met de tijd een bestemming krijgen.

Begin 2017 kocht 2d Vastgoed Binnenweg het gebouw aan en in april 2017 is men, na het vertrek van  de zittende huurder, begonnen aan de renovatie van het gebouw. ‘Uitgangspunt bij de renovatie was het gebouw weer in oude glorie te herstellen en het opnieuw een echte toevoeging aan de Nieuwe Binnenweg te laten worden’, verteld Frank van der Heijden namens beheerder VDH Vastgoed. ‘Een mooie uitdaging waarbij de gebruiker natuurlijk ook de functionaliteit van vandaag wenst, dus goede isolatie, een moderne lift, koeling en duurzaam.’

De renovatie is in een afrondende fase en de eerste huurders hebben reeds hun intrek genomen. Half juni 2018 zullen ook de woningen worden opgeleverd en is het gebouw weer volledig in gebruik. Het gebouw van bijna 3.000 m2 biedt dan ruimte aan horeca, detailhandel, kantoren en wonen. Op de begane grond zijn supermarktketen Marqt en een nog te openen restaurant gevestigd, wat zich zal gaan richten op biologisch en vegetarisch eten. De verdiepingen zijn verhuurd aan onder andere Shift architecture & urbanism, Fromform, Perperminds, Enchilada, Pennings & Van Haneghem, Erasmus Education, Wetgevingswerken, Egro en Iris Kolthoff Coaching en Advies.

Foto's

Reageer op dit artikel