nieuws

DHG sluit huurovereenkomsten voor Smartlog Europoort

Transacties

DHG sluit huurovereenkomsten voor Smartlog Europoort

DHG heeft onlangs drie huurovereenkomsten gesloten voor in totaal 15.449 m2 logistiek vastgoed op het recent opgeleverde Smartlog Rotterdam 1 aan de Rhôneweg 58-98 te Rotterdam – Europoort.

DHG heeft op het voormalige terrein De Beer in Rotterdam Europoort op risico vijf distributiecentra ontwikkeld met een totale oppervlakte van 30.000 m2. Met Neovia Logistics Services, LLC  is overeenstemming bereikt over de huur van DC 1 van 3.033 m2. Neovia tekende een 5-jarige huurovereenkomst voor de huur van 2.388 m2 warehouse, 336 m2 mezzanine en 309 m2 kantoor. Tevens heeft Logwise Rotterdam een overeenkomst getekend voor de huur van DC 3 van 6.663 m2 warehouse, 577 mezzanine en 402 m2 kantoor.

Eerder tekende Kloska een 10-jarige huurovereenkomst voor de huur van DC 4 met een oppervlakte van 4.774 m2. Met deze transacties zijn nu drie van de vijf DC’s direct vanaf oplevering verhuurd. De laatste twee DC’s van 5.955 m2 en 8.074 m2 zijn beschikbaar voor de verhuur.

Nabij Smartlog Rotterdam 1 ligt Smartlog Rotterdam 2. Hier start DHG binnenkort met de ontwikkeling van ruim 95.000 m². Deze ontwikkeling zal deels bestaan uit warehouses met een ESFR sprinkler installatie en deels uit PGS15 warehouses, voor de opslag van verpakte gevaarlijkje stoffen (ADR). Het eerste deel van deze ontwikkeling zal in de loop van 2018 worden opgeleverd.

Op dit moment heeft DHG 555.000 m2 aan logistieke Smartlogs in onder andere Rotterdam, Moerdijk, Bergen op Zoom, Ridderkerk en Harnaschpolder Den Hoorn in de pijplijn welke in de komende twee jaar tot ontwikkeling worden gebracht.

DHG werd bij de transacties met Kloska en Neovia geadviseerd door het Industrial & Logistics team van JLL.

Reageer op dit artikel