nieuws

Vastned contracteert nieuwe huurder Rokin-pand

Transacties

Vastned contracteert nieuwe huurder Rokin-pand
Vastned-pand Kalverstraat 11-17/Rokin 12-16 Amsterdam

Vastned heeft een nieuwe gebruiker gecontracteerd het herontwikkelde pand aan Kalverstraat/Rokin in Amsterdam. Huidig huurder Forever21 vertrekt.

Dat bevestigt Vastned aan Vastgoedmarkt. Najaar 2017 vernam de redactie al dat Forever21 zijn winkelpand aan Kalverstraat 11-17/Rokin 12-16 wilde verlaten. De retailer noch Amsterdamse winkelmakelaars wilden destijds commentaar geven op dit marktgerucht. Begin dit jaar bleek uit opmerkingen van Forever21-general manager Benjamin Colin op LinkedIn dat de Amerikaanse retailer inderdaad vertrekt uit Amsterdam.

Forever21, dat in financieel zwaar weer zit, heeft zich de afgelopen jaren uit meer Europese en Aziatische markten teruggetrokken. Volgens Colin komt Forever21 later met een nieuw strategisch plan voor de komende jaren. Het andere Forever21-pand in de Rotterdamse koopgoot zou openblijven. Forever21 huurde 4.500 m2 van het 6.000 m2 grote winkelpand. De overige 1.500 m2 is in gebruik door Inditex-formule Pull & Bear.

Dat Vastned in zo’n kort tijdsbestek een nieuwe huurder vindt, is tekenend voor de gewildheid van goed gelegen Amsterdams winkelvastgoed. Het winkelvastgoedfonds kocht het door Ivy Group herontwikkelde pand medio 2015 voor 108 miljoen euro. Wie de nieuwe huurder is, maakt Vastned pas in februari bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Welk metrage deze partij afneemt en tegen welke huurprijs, wil het vastgoedfonds nu evenmin zeggen.

Reageer op dit artikel