nieuws

APF doet meerdere verhuurtransacties

Transacties

Verschillende huurmutaties hebben ertoe geleid dat het complex Penta Trade Park aan de Amsterdamse Zekeringstraat, bestaande uit vijf bouwdelen ter grootte van 11.000 m2, volledig is verhuurd.

APF doet meerdere verhuurtransacties

Het complex is eigendom van een joint venture tussen Ares Asset Management en APF International.

De grootste huurder Avantium, actief in chemische technologie, breidt uit met 1.345 m2 tot in totaal 6.732 m². Het gehele huurcontract is voor een periode van 10 jaar overeengekomen per  tweede kwartaal 2018. Zowel eigenaar als huurder zullen fors investeren in het gebouw om te voldoen aan de normen van Avantium evenals om het gebouw verder te verduurzamen. Hiermee worden drie bouwdelen op het complex volledig gehuurd door Avantium.

Om deze uitbreiding mogelijk te maken is met huurder Hago Nederland een beëindiging van het contract overeengekomen.  Deze partij verhuist in het eerste kwartaal 2018 naar de Zekeringstraat 33. Naast Avantium huurt een datacenteroperator langjarig een bouwdeel.

In het ander bouwdeel op het complex is recentelijk het huurcontract van Element Materials Technology verlengd (ca. 1.550 m2) en zijn twee nieuwe huurcontracten overeengekomen, namelijk met Opdrachtenbank (388 m2) en Loyaltylab (643 m2). Hiermee is het complex volledig verhuurd en geoptimaliseerd sinds de aankoop door de joint venture in 2015.

Bij deze huurdeals waren de volgende adviseurs betrokken: Rockstone namens Hago Nederland. NL Real Estate namens de eigenaar van de Zekeringstraat 33. Grimaldi Industries namens Avantium. Colliers International namens verhuurder voor de huurtransacties met Loyaltylab en Opdrachtenbank. Adviseur 1530 trad op namens Loyaltylab.

Reageer op dit artikel