nieuws

Laatste Topshelf ook dicht

Transacties

Laatste Topshelf ook dicht
Topshelf-Alkmaar

Warenhuis Topshelf gaat medio januari 2018 de laatste vestiging in Alkmaar sluiten.

Daarmee komt na iets minder dan twee jaar een einde aan de warenhuisformule van Inge van Kemenade, schrijft RetailNews. Topshelf sloot in augustus  de vestiging in Nijmegen, terwijl in Arnhem en Groningen nog een laatste uitverkoop gaande is. Het betreft allemaal voormalige V&D-panden.

De Alkmaarse vestiging was in april de laatste die zijn deuren opende. Bouwfonds Investment Management kondigde begin dit jaar de ‘langjarige’ verhuur van de 13.000 winkelmeters aan. Net als bij zijn eerdere drie vestigingen, laat Topshelf weten dat er meer tijd nodig was om het concept in de markt te zetten.  Daarop probeerde de retailer een lagere huurprijs te bedingen, om ‘het kostenniveau in lijn te brengen met de opstartfase van de winkel’. Tot nieuwe huurafspraken heeft dat ‘ondanks de grote bereidheid van alle partijen’ niet geleid.

Topshelf start donderdag met een opheffingsuitverkoop in Alkmaar. De contracten van de 35 medewerkers lopen in januari af en worden niet verlengd, weet RetailNews.

Reageer op dit artikel