nieuws

Het Kwadraat Groningen voor de helft verhuurd

Transacties

Het Kwadraat Groningen voor de helft verhuurd
Lübeckweg 2, Groningen

Bedrijfsverzamelgebouw Het Kwadraat aan de Lübeckweg 2 in Groningen is voor ruim de helft verhuurd, meldt eigenaar Nextfund. Nieuwste huurder is telefonieleverancier Voys.

Het Kwadraat is het voormalige pand van het Dagblad van het Noorden (15.000 m2). Naast Voys gaan de bedrijven Spindle en de Jong en Laan Accountants zich in 2018 in het pand vestigen. Samen met Gamedeveloper Indietopia en incubator Indiestad, die beide in het pand gevestigd zijn, ontstaat er een dynamische mix van bedrijvigheid.

NDC Mediagroep, uitgever van onder andere Het Dagblad van het Noorden, heeft besloten in het complex te blijven. NDC en Spindle vestigen zich respectievelijk in de voormalige drukpersruimte en bedrijfsruimte van het complex. Op korte termijn zal de ingrijpende verbouw van dit bouwdeel worden gestart. Totaal is op dit moment circa 8.000 m² kantoorruimte verhuurd.

Het pand krijgt gemeenschappelijke functies zoals een fitnessruimte, bedrijfsrestaurant, spreekruimten en een koffiecorner. Komende weken zal het pand verder worden ingevuld. Verwachting is dat de eerste bouwdelen in het voorjaar van 2018 worden opgeleverd.

Nextfund is opgericht door ex-DTZ’er Auric Geerligs. In april 2017 sloten zich Erik Paas (eveneens ex-DTZ) en Stefan Ensing als partners bij Nextfund aan.

Reageer op dit artikel