nieuws

Kroonenberg Groep verhuurt aan Under Armour in Kalverstraat

Transacties

Kroonenberg Groep verhuurt aan Under Armour in Kalverstraat
Kalverstraat 16-18, Amsterdam

Kroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met Under Armour voor een langjarige huurovereenkomst aan Kalverstraat 16-18 in Amsterdam. Het gehuurde betreft 1.165 m2 winkelruimte, waarin Under Armour haar eerste Europese flagship-store zal openen.

Het Amerikaanse sportmerk Under Armour is naar eigen zeggen dé grote challenger van grootmachten als Nike en Adidas.

In het pand aan de Kalverstraat waren tot 2015 de SupperClub en CoolCat gevestigd. Kroonenberg Groep is momenteel in de laatste fase van de herontwikkeling om het totale complex in haar originele staat terug brengen.

De begane grond aan de Kalverstraat kent een vrije hoogte van bijna 8,2 meter, daarna splitst de winkelruimte zich in een split level waarbij de lower-ground floor een vrije hoogte kent van 4,3 meter en de upper-ground floor circa 4,4 meter. Doordat de voormalige ruimte van de SupperClub onderdeel uitmaakt van deze herontwikkeling zal halverwege de upper-groundfloor de vrije hoogte bijna 6,7 meter bedragen.

In plaats van de negen kleine appartementen die zich boven Kalverstraat 16-18 bevonden, worden door Kroonenberg Groep zeven huurappartementen voor het middensegment gerealiseerd.

Kroonenberg Groep werd bij deze transactie bijgestaan door KroesePaternotte. Under Armour werd begeleid door Cushman & Wakefield.

Reageer op dit artikel