nieuws

Goldman Sachs tekent voor nieuwbouw Frankfurt

Transacties

Goldman Sachs Group heeft 10.000 m2 kantoorruimte gehuurd in een nog te realiseren kantoor in het zakendistrict van Frankfurt in Duitsland. Het gaat om de Marienturm aan Taunusanlage 9.

Goldman Sachs tekent voor nieuwbouw Frankfurt
Marienturm in zakendistrict Frankfurt am Main

Dat schrijft persbureau Bloomberg op gezag van anonieme bronnen. Volgens Thomas Daily heeft JLL bij de transactie bemiddeld. De Amerikaanse zakenbank wil niet reageren op de berichtgeving. Ook ontwikkelaar Pecan Development geeft geen commentaar. Vorige maand liet de ceo van de Duitse tak van Goldman Sachs al weten het personeelsbestand in Frankfurt waarschijnlijk te verviervoudigen. Nu zijn er 200 medewerkers van de zakenbank in Frankfurt gevestigd.

De huurdeal stelt Goldman Sachs in staat er bijna 1.000 man te huisvesten. Nu is de bank nog gevestigd in een kantoor uit 1991 buiten het financiële centrum. De Marienturm krijgt een hoogte van 155 meter en wordt naar verwachting begin 2019 opgeleverd. Het zal bestaan uit 45.450 m2 kantoorruimte en voorzieningen als een koffiebar, restaurant, fitnessclub, kinderopvang en congresruimte. Ook komt er een ondergrondse stalling voor 267 auto’s en 400 fietsen.  Eigenaar van het kantoor wordt het Amerikaanse Perella Weinberg Real Estate Fund II.

Lobbygroep Frankfurt Main Finance schat dat 10.000 financiële banen van Londen naar Frankfurt zullen verhuizen als gevolg van de Brexit eind maart 2019. Tot nu toe hebben financiële instellingen al afspraken gemaakt over de verplaatsing van 3.050 medewerkers naar de zakenstad aan rivier de Main. Het gaat onder meer om Amerikaanse zakenbanken Citigroup, Morgan Stanley, Zwitserse zakenbank UBS en Japanse banken Nomura en Sumitomo Mitsui Financial Group. Met Goldman Sachs en Deutsche Bank zouden daar nog zeker 1.000 banen bijkomen.

Reageer op dit artikel