nieuws

Euroma huurt 23.000 m2 in Zwolle

Transacties

Kruiden- en specerijenproducent Euroma heeft een huurovereenkomst gesloten met een particuliere investeerder voor de nieuw te bouwen kruidenfabriek en het hoofdkantoor.

Euroma huurt 23.000 m2 in Zwolle
Euroma-fabriek Zwolle

Het complex moet verrijzen op een kavel op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Euroma tekende in november 2016 een koopovereenkomst met de gemeente Zwolle voor deze kavel en selecteerde eerder dit jaar Bouwbedrijf Aan de Stegge uit Twello voor de realisatie.

Op basis van forward funding realiseert de particuliere investeerder in minder dan twee jaar een ontwikkeling van in totaal meer dan 26.000 m2 waarvan ongeveer 3.000 m2 kantoorruimte. Naar verwachting start Bouwbedrijf Aan de Stegge begin 2018 met de bouw van het door architect Bessels ontworpen fabrieks- en kantoorcomplex. Euroma zal medio 2019 de nieuwe locatie betrekken.

Cushman & Wakefield begeleidde Euroma in het totale traject van locatiekeuze en aankoop van de kavel in Zwolle inclusief de reservering voor fase 2 (mogelijke uitbreiding) tot en met de selectie van een bouwbedrijf voor de nieuwe, geavanceerde en duurzame fabriek met bijbehorend hoofdkantoor. Ook het huurtraject met belegger is door Cushman & Wakefield begeleid. Euroma is juridisch bijgestaan door advocatenkantoor Osborne Clarke in Amsterdam.

Euroma was de afgelopen zeventig jaar gehuisvest aan de rand van Wapenveld, ten zuidwesten van Zwolle. Belangrijkste reden om te vertrekken is de sterke groei van het bedrijf waarbij uitbreiding in Wapenveld – als gevolg van milieu eisen en bestemmingsplanproblemen – niet mogelijk bleek. De keuze voor bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle komt voort uit de mogelijkheid voor de bouw van een meer dan twee keer zo grote zeer geavanceerde fabriek en de beperkte effecten op woon-werkafstand die een verhuizing meebrengt voor de medewerkers van Euroma.

Daarnaast is de optie op een uitbreiding van de kavel een belangrijk criterium met het oog op de ambities tot verdere groei van de omzet in de komende tien jaar. De nieuwe fabriek wordt gebouwd in de nabijheid van het distributiecentrum van Wehkamp.

Reageer op dit artikel