nieuws

AstraZeneca verkoopt kantoorgebouw in Zoetermeer

Transacties

AstraZeneca verkoopt kantoorgebouw in Zoetermeer
Louis Pasteurlaan 5 Zoetermeer

AstraZeneca heeft zijn kantoorgebouw aan de Louis Pasteurlaan 5 in Zoetermeer verkocht aan Seaway Heavy Lifting. De verkoper verhuist naar WTC The Hague.

Het gebouw omvat ongeveer 10.000 m2 kantoorruimte en 190 parkeerplaatsen. Het Kadaster vermeldt een koopsom van 5.000.000 euro.

AstraZeneca heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten met het Bouwinvest Office Fund voor 2.287 m2 op de zeventiende en achttiende etage van het WTC in het Haagse Beatrixkwartier. De biofarmaceutische onderneming heeft haar pand in Zoetermeer sinds 1995 in gebruik gehad. Seaway Heavy Lifting, een offshorebedrijf, heeft het gebouw voor eigen gebruik gekocht en blijft daarmee gevestigd in Zoetermeer.

JLL heeft AstraZeneca begeleid bij de verkooptransactie en de aanhuur van de nieuwe kantoorruimte. Nadorp makelaars heeft in collegiale samenwerking met Cushman & Wakefield en CBRE de verhuurtransactie namens Bouwinvest Office Fund tot stand gebracht. Bij de aankoop werd Seaway Heavy Lifting geadviseerd door Parc Makelaars.

Reageer op dit artikel