nieuws

XPO huurt 20.000 m2 logistiek extra in Tilburg

Transacties

ProDelta heeft Distriport Tilburg volledig opgeleverd en ook de laatste units van bijna 20.000 m2 verhuurd aan XPO Logistics. Daarmee huurt XPO in totaal 62.500 m2 logistiek.

XPO huurt 20.000 m2 logistiek extra in Tilburg
Distriport Tilburg op bedrijventerrein Vossenberg West II

Dat bericht ProDelta. In 2015 is de logistieke vastgoedonderneming gefaseerd gestart met de bouw van Distriport Tilburg. Het distributiecomplex ligt op bedrijventerrein Vossenberg West II direct aan barge terminal Tilburg. Het distributiecomplex omvat ruim 62.500 m2 logistieke ruimte, verdeeld in zes onderling te combineren units. Onlangs zijn unit 5 (7.743 m2 bedrijfsruimte, 379 m2 kantoorruimte en 1.129 m2 entresol) en unit 6 (10.378 m2 bedrijfsruimte, 760 m2 kantoorruimte en 1.122 m2 entresol) succesvol opgeleverd aan ProDelta en verhuurd aan XPO Logistics.

XPO huurde eerder al unit 1 tot en met unit 4 (44.391 m2 bedrijfsruimte, 776 m2 kantoorruimte en 5.542 m2 entresol). XPO Logistics is een wereldwijde top-tien leverancier van transport- en logistieke diensten. Met vergaande automatisering is XPO Logistics in staat om jaarlijks meer dan 50 miljoen orders te verwerken. Het totale distributiecomplex biedt werkgelegenheid aan 1.000 personen.

Voor ontwikkelaars en beleggers als ProDelta is het belangrijk om grootschalig te investeren op goede logistieke locaties met voldoende kritische massa en hoge kwaliteit. Veel grote, nationale en internationale productiebedrijven en logistieke dienstverleners zijn gevestigd op Tilburgs grootste bedrijventerrein. In totaal gaat het om ruim 200 bedrijven, zoals Coolblue, Tesla, Syncreon DB Schenker en DHL. West-Brabant is mede hierdoor onlangs benoemd tot logistieke hotspot van Nederland. ProDelta werd bij deze transactie geadviseerd door Industrial Real Estate Partners.

Reageer op dit artikel