nieuws

Huren Europese kantoren stijgen hardst

Transacties

De huurprijzen van Europees commercieel vastgoed stijgen verder. Kantoren zullen in 2017 naar verwachting de sterkste stijging laten zien met 3,1 procent, gevolgd door de huurprijzen van solitaire winkelunits met 1,8 procent en die van logistiek vastgoed met 1,7 procent.

Huren Europese kantoren stijgen hardst
Geplande-nieuwbouw-in-Mediaspree-in-Berlijn-Friedrichshain

Dit blijkt uit de nieuwste prognoses van JLL, die uitgaan van een sterkere economie in de eurozone. De Spaanse steden en Stockholm staan wat huurprijsontwikkeling betreft bovenaan in de ranglijst van Europese kantoormarkten. In Barcelona komt de stijging van de huurprijzen op toplocaties naar verwachting in de komende vijf jaar gemiddeld op 4,1 procent per jaar uit, in Madrid op 3,4 procent per jaar.

Dit is het gevolg van de aanhoudende sterke vraag van huurders. In Stockholm zullen de huurprijzen gemiddeld 3,7 procent per jaar stijgen, terwijl er dit jaar al een opvallende stijging is gerealiseerd. Voor winkelvastgoed in Europa wordt de stijging van de huurprijzen voor de komende vijf jaar geraamd op gemiddeld 1,2 procent, waarbij Stockholm naar verwachting zeer sterk zal presteren met een stijging van gemiddeld 4,8 procent per jaar.

De Europese markt voor logistiek vastgoed laat tussen 2017 en 2021 een stijging van de huurprijzen zien van ongeveer 1,9 procent per jaar. Dat is ruim boven het tienjarig gemiddelde voor de sector. Dublin, Helsinki, Glasgow en de Italiaanse steden presteren in 2017 het sterkst op het gebied van logistiek vastgoed.

Reageer op dit artikel