nieuws

Drukte bij opening eerste warenhuis Hudson’s Bay

Transacties

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay heeft op 5 september om 10.00 uur op het Rokin in Amsterdam de deuren van zijn eerste vestiging geopend.

Drukte bij opening eerste warenhuis Hudson’s Bay
Warenhuis Hudson's Bay aan het Rokin

Voor opening hadden honderden consumenten zich voor het warenhuis verzameld. De eerste vijftig bezoekers kregen een goodie bag. Hudson’s Bay heeft de drie door Ivy Group ontwikkelde nieuwbouwpanden met een totale oppervlakte van 17.000 m2 langjarig gehuurd van eigenaar Zurich Insurance. Deze maand volgen nog openingen van warenhuizen in Rotterdam en Den Haag (7 september), Leiden, Breda, Maastricht, Almere, Zwolle, Tilburg en Den Bosch (21 september), alle in voormalige V&D-gebouwen.

In totaal mikt het Canadese bedrijf in Nederland de komende jaren op ongeveer twintig filialen van het warenhuis en outletformule Saks Off 5th. De ombouw van de bestaande panden en de inrichting vergt volgens Hudson’s Bay een investering van ongeveer 300 tot 350 miljoen euro. De eigenaren van de voormalige V&D-panden betalen het leeuwendeel van deze investering.

Reageer op dit artikel