nieuws

Arket opent eerste Nederlandse winkel

Transacties

Arket opent eerste Nederlandse winkel

Arket opent in de lente van 2018 zijn eerste winkel in Nederland.

De keten van het Zweedse modeconcern Hennes & Mauritz  neemt 1.000 m2 in gebruik aan het Koningsplein 20 in Amsterdam. De nieuwe winkel beslaat drie etages. Daarbij hoort een café op de begane grond, gebaseerd op het zogeheten New Nordic Food Manifesto.

De eerste winkel van Arket opende in augustus in Londen. Arket betekent ‘vel papier’ in het Zweeds. Het aanbod bestaat uit eigentijdse ‘essentiële producten’ voor mannen, vrouwen en kinderen en voor het huis. De missie is het ‘democratiseren van kwaliteit’ door ‘breed toegankelijke, goed gemaakte en duurzame producten’, aldus de keten op zijn website.

Koningsplein 20 in Amsterdam is een belegging van het ASR Dutch Prime Retail Fund.

IVN uit Den Haag heeft Arket geadviseerd en CBRE ASR. Top Vastgoed is verantwoordelijk voor de renovatie.

Reageer op dit artikel