nieuws

DNB stelt DRS Makelaars aan als huisvestingsadviseur

Transacties

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft DRS Makelaars aangesteld om tijdelijke huisvesting te zoeken voor haar kantoorfuncties. DNB zoekt 25.000 m2 in (groot-)Amsterdam.

DNB stelt DRS Makelaars aan als huisvestingsadviseur
DNB-hoofdkantoor

De tijdelijke huisvesting is nodig, omdat het huidige pand op Westeinde 1 grondig gerenoveerd moet worden. Het gebouw, dat in 1968 in gebruik werd genomen, heeft in de loop der jaren diverse aanpassingen en vernieuwingen ondergaan. Nu is het echter tijd om het gebouw helemaal klaar te maken voor de toekomst. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met de eisen die gesteld worden aan duurzaamheid en de wijze van werken.

De al eerder aangekondigde verhuizing van de goudkluis en het bankbiljettenbedrijf naar Zeist maakt eveneens onderdeel uit van de huisvestingsplannen van DNB. De verwachting is dat DNB rond het jaar 2020 naar de tijdelijke huisvesting zal verhuizen. DNB heeft DRS Makelaars gecontracteerd via een meervoudig onderhandse aanbesteding.

Reageer op dit artikel