nieuws

Deloitte nog eens tien jaar in Maastoren Rotterdam

Transacties

Deloitte nog eens tien jaar in Maastoren Rotterdam
Maastoren Rotterdam

NorthStar Realty Europe heeft de huurovereenkomst met Deloitte Holding in de Maastoren in Rotterdam met tien jaar verlengd. Dat meldt de beursgenoteerde Amerikaanse vastgoedbelegger op 4 augustus in een persbericht op de eigen website.

Het accountant- en adviesbureau blijft 60 procent van de Maastoren huren. De verlenging heeft betrekking op 22.585 m2 kantoorruimte, 962 m2 archiefruimte en 435 parkeerplaatsen in de bij het gebouw behorende parkeergarage.

De Maastoren aan Wilhelminakade 1-103 beschikt in totaal over 38.000 m2 vvo kantoorruimte verdeeld over 44 etages. Het kantoor op de Kop van Zuid is met 165 meter het hoogste kantoor van Nederland. OVG leverde het gebouw in 2010 op. De overige 40 procent is ook volledig verhuurd. Als onderdeel van de nieuwe huurovereenkomst zal NorthStar een aantal aanpassingen en verbeteringen doorvoeren.

Onder meer de receptie en ontvangsthal op de begane grond zullen worden aangepakt. Mahbod Nia, ceo van NorthStar Realty Europe, zegt erg blij te zijn met de huurverlenging door Deloitte. SEB Asset Management kocht het kantoor in 2009 voor bijna 160 miljoen euro van OVG. Eind 2014 verkocht SEB de Maastoren als onderdeel van de voor 1,1 miljard euro verkochte SEB Europe Prime kantorenportfolio aan NorthStar.

Huurder Deloitte werd bij deze transactie geadviseerd door CBRE. Savills adviseerde verhuurder NorthStar Realty Europe bij de huurverlenging en renovatieplannen en is tevens verantwoordelijk voor het property management.

Reageer op dit artikel