nieuws

Audax huurt 2.040 m2 kantoorruimte Amsterdam

Transacties

Audax Holding is met de Luxemburgse eigenaar STAD CL 1 een huurovereenkomst overeengekomen voor 2.040 m2 kantoorruimte in gebouw The Grey aan Joop Geesinkweg 901 op bedrijventerrein Amstel Business Park in Amsterdam.

Audax huurt 2.040 m2 kantoorruimte Amsterdam
gebouw The Grey aan Joop Geesinkweg 901 in Amsterdam

Het pand waar de twee tijdschriftuitgeverijen nu nog gevestigd zijn, aan de Joan Muyskensweg in Amsterdam, wordt getransformeerd tot een appartementencomplex. In het nieuwe kantoor vestigt Audax bedrijven Van Ditmar, uitgeverij Audax Publishing en het hoofdkantoor van Ako op twee ruime vloeren van in totaal 2.040 m2. Audax huurt eveneens dertig parkeerplaatsen. Op de vloeren zal een nieuw werkplekconcept geïmplementeerd worden om zo te komen tot een dynamische werkomgeving.

Eigenaar van het kantoor is volgens het Kadaster STAD CL 1 S.À.R.L., een rechtspersoon naar Luxemburgs recht, statutair gevestigd in Luxemburg. STAD CL 1 kocht het kantoor in 2016 voor 7,25 miljoen euro van AIK Immobilien-Investmentgesellschaft, blijkens de akte van levering van 29 april 2016. Het Luxemburgse vehikel kocht die dag van AIK ook voor 6 miljoen euro kantoorgebouw Officium met parkeerplaatsen aan Rivium Boulevard 101 en 101 A in Capelle aan den IJssel.

The Grey ligt op een zichtlocatie direct aan de A10 op het traject tussen de S112 (Station Amstel/Diemen) en de kruising met de A2. In het gebouw zijn naast Audax huurders gevestigd als Regus en Cravt. Momenteel is nog 1.026 m2 kantoorruimte beschikbaar. Audax, met vestigingen in Nederland en België, richt zich op het uitgeven, vermarkten, verspreiden en verkopen van printmedia en andere producten en diensten.

CBRE bracht als adviseur van Audax de transactie tot stand. CBRE is ook verantwoordelijk voor het interieurdesign en projectmanagement van de nieuwe werkomgeving. De verhuurder werd bij het tot stand komen van deze verhuurtransactie vertegenwoordigd door zijn asset manager BNP Paribas Real Estate. Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs trad op als verhurend makelaar.

Reageer op dit artikel