nieuws

The Barn mikt op twintig restaurants

Transacties

De nieuwe biologische fastfoodketen The Barn wil ongeveer twintig restaurants in Nederland openen.

The Barn mikt op twintig restaurants
The Barn op de Gustav Mahlerlaan. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Dat zegt medeoprichter Joost Leendertse tegen het Financieele Dagblad. De eerste winkel van The Barn werd vorig jaar geopend op de Amsterdamse Zuidas aan de Gustav Mahlerlaan. In augustus opent The Barn een tweede filiaal in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. De eerste bevindt zich in De Stadskamer in het vernieuwde station.

Ook in Den Haag en Rotterdam heeft The Barn locaties op het oog. Eind 2018 wil de keten acht restaurants in Nederland exploiteren. In totaal denkt Leendertse dat in Nederland ruimte is voor zo’n twintig vestigingen van The Barn. Bij gebleken succes wil de keten uitbreiden naar het buitenland.

Voorheen was Leendertse eigenaar van de keten van kinderdagverblijven Kindergarden, voormalig directeur Horeca bij Deli XL en eigenaar van Maqsfood. In een eerder interview met Misset Horeca zei hij met The Barn vijf kernwaarden te hebben: ‘We willen authentiek zijn met goede recepturen, vers bereid, in het zicht van de gast. Maar ook biologisch en eerlijk en als laatste betaalbaar en ook echt lekker.’

Reageer op dit artikel