nieuws

Zara opent winkel in voormalige V&D

Transacties

Donderdag 17 november opent de Spaanse retailer Zara de eerste winkel in Friesland in de binnenstad van Leeuwarden. Zara huurt een deel van het voormalige V&D-warenhuis aan Nieuwestad 150 A.

De winkel, met afdelingen voor dames-, heren- en kinderkleding, heeft een totale verkoopvloeroppervlakte van circa 3.000 m2 verdeeld over de begane grond en de eerste en tweede verdieping.

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde verhuurder CBRE Global Investors bij de totstandkoming van de huurovereenkomst. CBRE Global Investors heeft de afgelopen zeven maanden gewerkt aan een opsplitsing van de totale winkel naar twee afzonderlijke units en een grootschalige verbouwing ten behoeve van Zara. De nieuwe invulling van het pand heeft het mogelijk gemaakt om de vernieuwing groots door te voeren om het aan de huidige eisen in de winkelmarkt te voldoen.

De Nieuwestad te Leeuwarden is onderdeel van het CBRE Dutch Retail Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors.

Reageer op dit artikel