nieuws

Greenchoice huurt Square in Rotterdam

Transacties

De Maarsen Groep heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met groene energieleverancier Greenchoice voor het gehele kantoorgebouw Square. Het pand omvat 4.276 m2 kantoorruimte ligt aan Kruisplein 15 te Rotterdam.

Tot het gehuurde behoren tevens 20 parkeerplaatsen.  
Kantoorgebouw Square, voorheen genoemd Het Bouwcentrum, was een initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten en het centraal college van het Bouwwezen. In 1946 werd het Bouwcentrum officieel opgericht en in 1949 geopend. In het Bouwcentrum konden professionals en geïnteresseerden terecht voor tentoonstellingen en informatie over bouwen en wonen. 
Het kantoorgebouw maakt onderdeel uit van het voormalige Weenapoint-complex. Dit complex is de afgelopen jaren ingrijpend gerenoveerd door Maarsen Groep. First is hier gerealiseerd, alsmede zijn de parkeergarage en de binnentuin volledig gerenoveerd. Op dit moment wordt het voormalige kantoor van Nauta Dutilh gerenoveerd tot short-stay-hotel, kleinschalige moderne kantoorvloeren en retail op de begane grond. Medio 2017 wordt de renovatie afgerond. 

Maarsen Groep is vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar van commercieel vastgoed en appartementen.

De Mik Bedrijfshuisvesting, collegiaal met DTZ belast met de verhuur,  trad in deze transactie op namens verhuurder. Greenchoice  werd  vertegenwoordigd door Colliers International Corporate Solutions. Colliers International Corporate Solutions heeft voor Greenchoice een nieuw werkconcept bedacht op basis waarvan dit bijzondere monument geheel opnieuw ingericht zal worden.

Reageer op dit artikel