nieuws

‘TK Maxx naar Haagse Spuimarkt’

Transacties

TK Maxx opent op 20 oktober een winkel van 2.000 tot 3.000 m2 in de Spuimarkt in Den Haag. De discountformule komt schuin tegenover de Ierse prijsvechter Primark.

Dat bericht het Algemeen Dagblad. Cushman & Wakefield, die de Amerikaanse formule bijstaat bij zijn Nederlandse expansie, wil het bericht niet bevestigen of toelichten. TK Maxx liet vorig jaar weten de komende jaren twintig tot 25 winkels van 2.000 tot 3.500 m2 te willen openen in Nederland. De discountformule heeft sinds oktober 2015 winkels geopend in Eindhoven, Rotterdam en Groningen.

De Amerikaanse keten koopt rechtstreeks mode, schoenen, tassen, speelgoed en andere spullen van merkfabrikanten. Die worden vervolgens met minstens 60 procent korting verkocht. De outletwinkel was in 1998 al te bezoeken in Nederland. In 2001 werden die winkels gesloten door tegenvallende verkoopresultaten. (MvL)

Reageer op dit artikel