nieuws

Prologis ontwikkelt 60.000 m2 voor XPO

Transacties

Prologis kondigt de bouw van een 60.000 m2 built-to-suit warehouse voor XPO Logistics op Trade Port Noord in Venlo aan.

De distributiefaciliteit, DC 7, is gelegen aan Green Port Lane en zal halverwege 2017 worden opgeleverd. Het gebouw beschikt straks over led-verlichting en heeft al het Breaam-certificaat ‘zeer goed’ meegekregen. Prologis bezit momenteel zes distributiefaciliteiten in Venlo. De ontwikkeling van DC7 zal de omvang van de portefeuille van Prologis in Venlo vergroten naar 250.000 vierkante meter.

‘We hebben een sterke positie in Venlo, dé logistieke hotspot in Nederland, maar we kijken altijd om ons heen om ons distributiepark uit te breiden om onze klanten moderne faciliteiten van grote kwaliteit te kunnen bieden. XPO Logistics is een partner waarmee we al lang en op veel plekken in de wereld samenwerken en het heeft bovendien groeiambities. We kijken ernaar uit om deze ambities te faciliteren’, zegt Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux.

‘De beschikbaarheid van moderne distributieruimte is schaars in Nederland en zeker in Venlo. Met Prologis als een van onze preferred partners op logistiek vastgoed zijn we in staat om onze huidige activiteiten voor onze klanten uit te breiden op een locatie waar de vraag sterk is toegenomen vanwege de slimme infrastructuur, toegankelijkheid en beschikbaarheid van grond’, zegt Mauro Ungheretti, managing director Nederland-België-Duitsland van XPO logistics. In de Benelux is Prologis per 30 juni 2016 eigenaar van ruim 1,9 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed. 

Prologis werd voor de overeenkomst geadviseerd door Jones Lang LaSalle, DTZ,CBRE en Loyens & Loeff. Industrial real estate partners heeft namens huurder XPO het hele tenderproces begeleid.

 

Reageer op dit artikel