nieuws

Japans brillenmerk wil dertig winkels

Transacties

Het Japanse brillenmerk Owndays heeft op 21 september zijn eerste winkel in Nederland in De Passage in Den Haag geopend. De komende drie jaar wil het merk naar eigen zeggen dertig winkels in Nederland openen.

Eigenaar ASR Vastgoed Vermogensbeheer sloot hiervoor namens het ASR Dutch Prime Retail Fund een langjarig huurcontract af met Owndays. Het betreft een winkel in het historische gedeelte van De Passage met 120 m2 op de begane grond, 75 m2 in de kelder en 115 m2 op de entresol. De Passage omvat 12.000 m2 retail en is de oudste winkelpassage van Nederland.

Nederland is het tiende land buiten Japan waar de brillenformule nu aanwezig is. De winkel biedt ruim 1.500 brilontwerpen. De bril kan in slechts 20 minuten klaar zijn. CBRE trad in deze transactie op voor verhuurder ASR Vastgoed Vermogensbeheer. 

Reageer op dit artikel