nieuws

Hoofdkantoor Exor van Turijn naar Atlas Arena

Transacties

De Italiaanse familie Agnelli verhuist zijn holding Exor van Turijn naar Amsterdam. Exor vestigt zijn hoofdkantoor in Zuidoost, in kantorencomplex Atlas Arena van Ikea-dochter Vastint Netherlands.

Naar verluidt huurt Agnelli-holding acht verdiepingen in gebouw Amerika van Atlas Arena aan Hoogoorddreef 15. Eigenaar Vastint was op 24 augustus net als Exor telefonisch niet bereikbaar voor een reactie. De holding zegt naar Nederland te verhuizen omdat ‘een Nederlandse nv beter aansluit bij de ambitie van het bedrijf om wereldwijd actief te zijn’.

Of Agnelli daarmee het gunstige fiscale klimaat in Nederland bedoelt, wordt niet gezegd. De bezittingen van het aan de Milanese beurs genoteerde Exor waren in 2015 157 miljard euro waard. De holding heeft grote belangen in Fiat Chrysler, Ferrari, Juventus en tijdschrift The Economist. (MvL)

Reageer op dit artikel