nieuws

Heylen: bouwstart logistieke campus Halderberge

Transacties

Investeerder Groep Heylen is op bedrijvenpark Borchwerf II in Oud Gastel (gemeente Halderberge) gestart met de bouw van de Agora 21 logistieke campus. Van het logistieke park met een uiteindelijke omvang van ruim 70.000 m2 magazijnruimte is 25.000 m2 bestemd voor DHL.

De logistieke campus wordt gerealiseerd op een terrein van 80 hectare. In de eerste fase realiseert Heylen 35.000 m2, waarvan 25.000 m2 voor DHL en 10.000 m2 op eigen risico. Het huurcontract voor deze campus met DHL Supply Chain is op 21 september ondertekend. Aannemer is Willy Naessens Industriebouw uit Drunen.

DHL gaat in het te bouwen complex onder meer zijn activiteiten voor Hill’s Pet Nutrition onderbrengen en later die van de consumer- en retailsector. Ralph Caspanni, business development director Nederland van Groep Heylen, spreekt van een strategische ligging van het park nabij Roosendaal. ‘De logistieke campus ligt direct aan de afrit van de A17 op een zichtlocatie van het businesspark Borchwerf II.’

Ook de ligging tussen wereldhavens van Antwerpen en Rotterdam en de nabijheid van de haven in Moerdijk noemt hij gunstig. Groep Heylen investeert flink in Nederland. Zo realiseert de Vlaamse ontwikkelende belegger ook op risico een e-commerce campus van uiteindelijk 140.000 m2 in Venlo, waarvan 60.000 m2 in de eerste fase. 

Reageer op dit artikel