nieuws

Tweede Apple Store in Haarlem

Transacties

Apple opent zaterdag 7 december een Apple Store van 750 m2 aan de Grote Houtstraat 99 in Haarlem. Het is de tweede Apple Store in Nederland. Dat meldde het computerbedrijf gisteren op de eigen website.

Tweede Apple Store in Haarlem

De opening van een Apple Store is altijd met veel geheimzinnigheid omgeven. Vastgoedmarkt meldde in april van dit jaar de komst van de Haarlemse winkel op basis van berichten in plaatselijke media. Er zijn ook al geruime tijd geruchten over een derde Apple Store in Den Haag.

In maart vorig jaar vestigde de eerste officiële Apple Store zich in het Hirsch-gebouw aan het Leidseplein in Amsterdam. Apple huurt in Amsterdam 2.500 m2 over twee verdiepingen. Behalve winkelruimte gaat het om een back office. Het Hirsch-gebouw is eigendom van Executive Property Invest, een beleggingsvehikel van de Zweedse familie Nilsson. Wereldwijd had het computerbedrijf eind september 416 winkels. Buiten de Verenigde Staten zijn er 162 filialen. De Apple Stores zijn grote publiekstrekkers voor winkelcentra en winkelgebieden. Of er makelaars bij de vestiging zijn betrokken is niet bekendgemaakt. 

Reageer op dit artikel