nieuws

Sanisale naar Meters Zaandam

Transacties

Sanisale is de eerste officiële huurder van Meters Zaandam. De sanitair- en tegeloutlet opent hiermee haar 24ste vestiging in Nederland. De winkel omvat 812 m2. Gunther bedrijfsmakelaars, gevestigd in Zaandam, bemiddelt in de huurtransacties.

Sanisale naar Meters Zaandam

Meters Zaandam is een initiatief van Loods 5 Vastgoed, die in het naastgelegen complex de succesformule Loods 5 exploiteert. Loods 5 Vastgoed houdt zich bezig met de herontwikkeling van dit industrieel erfgoed en is inmiddels actief op meerdere locaties in Nederland.

De voormalige Bruynzeelfabriek biedt in totaal 22.000 m2 winkelruimte, verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping en een groot parkeerterrein voor bezoekers. Meters Zaandam is een toplocatie binnen het bedrijvenpark Zuiderhout, een gebied waar zowel perifere detailhandelsactiviteiten plaatsvinden, als kleinschalige bedrijvigheid. De prominente ligging nabij de Zuidelijke Randweg en goede bereikbaarheid zowel per auto als per openbaar vervoer, zijn belangrijk voor de ontwikkeling van dit gebied. In de structuurvisie van de Gemeente Zaanstad is Zuiderhout genoemd als het gebied met fysiek de meeste mogelijkheden voor uitbreiding van perifere detailhandelsvestiging.

Architect Jan Wils, tevens ontwerper van het Olympisch Stadion, ontwierp de fabriek in 1912 in opdracht van Bruynzeel. In 1919 startte hier de Hollandsche Deurenfabriek C. Bruynzeel en Zonen. Later werden daar de Vloerenfabriek en de Fineerfabriek aan toegevoegd. Nadat begin 21ste eeuw de productie werd stopgezet, stond het complex lange tijd leeg. Enkele van deze fabrieken zijn in de loop der jaren gesloten, gerenoveerd en in gebruik genomen met diverse functies. In 2012 is begonnen met de renovatie van dit monumentale industriële gebouw. Het wordt nu in gebruik genomen als retail-locatie met als toekomstige buurman Ikea.

Reageer op dit artikel