nieuws

WTC: vertrek NautaDutilh snel opgevangen

Transacties

‘Het aantal huurders in het WTC Amsterdam zal in de toekomst toenemen nu bekend is geworden dat NautaDutilh haar huidige kantoor (toren I) in het WTC gaat verlaten in 2016. Het beschikbaar komen van deze ruimte (circa 14.000 m2) wordt uiteraard betreurd, maar de verwachting is dat de ruimte relatief snel verhuurd zal worden.’

WTC: vertrek NautaDutilh snel opgevangen

Dat schrijft fondsbeheerder CBRE Global Investors (GI) in zijn jongste kwartaalbericht over de recente transacties in het WTC. Het WTC Amsterdam maakt onderdeel uit van het CBRE Dutch Office Fund (DOF).

De grote vloeren (ongeveer 2000 m2) van het huidige kantoor van NautaDutilh kunnen volgens van CBRE GI ‘eenvoudig gesplitst worden en bieden derhalve kansen voor zowel grote(re) als kleine(re) kantoorgebruikers’. Het makelaarsteam (Jones Lang LaSalle (JLL), DTZ Zadelhoff en CBRE, zal samen met het Real Estate-team van het World Trade Center Amsterdam de verhuur verzorgen.

Eind september werd bekend dat het internationale advocatenkantoor NautaDutilh een huurovereenkomst heeft gesloten met ontwikkelaar G&S Vastgoed voor een nog te realiseren kantoorgebouw op de Zuidas in Amsterdam. Het pand komt op de hoek Beethovenstraat/Gustav Mahlerlaan en is ontworpen door het Amsterdamse architectenbureau UN Studio.

In het derde kwartaal van 2013 realiseerde het Real Estate-team van het WTC Amsterdam opnieuw een fors aantal verhuurtransacties. Er werden tien transacties gesloten met huurders die nog niet eerder gehuisvest waren in het WTC, goed voor in totaal 1.498 m2. In totaal verlengden 37 zittende huurders hun bestaande overeenkomst met een gezamenlijk metrage van 8.275 m2. Hiervan breidden drie huurders hun een metrage uit voor in totaal 634 m2.

Door deze transacties is de leegstand in het gebouw nog verder teruggelopen en bedraagt het aanbod (huidige leegstand en aanbod binnen een jaar) op dit moment ongeveer 4.750 m2.

De in het WTC gevestigde bedrijven zijn actief op zowel de internationale als de nationale zakelijke, dienstverlenende markt. Nieuwe huurders zijn onder andere: Perennial Administration Services (409 m2), Darwin Recruitment (318 m2), DHA Vastgoed Beheer (119 m2) en Goodman Logistics Development (115 m2).

Reageer op dit artikel