nieuws

Wereldhave verhuurt 11.000 m2 kantoor aan Coca Cola

Transacties

Wereldhave heeft op 29 oktober overeenstemming bereikt met Coca Cola over de verhuur van 11.000 m2 in kantoorgebouw Noda in Issy-les-Moulineaux in Parijs. De partijen onderhandelen nog over de verhuur van nog eens 15 procent van het 22.100 m2 omvattende complex.

Wereldhave verhuurt 11.000 m2 kantoor aan Coca Cola

Dat meldt Wereldhave in een tussentijds handelsbericht. In mei kondigde de beursgenoteerde vastgoedbelegger al de verhuur aan van ongeveer 60 procent in Noda aan een bekend en financieel sterk bedrijf. Naar verwachting vindt de oplevering van het kantoorgebouw eind 2014 plaats en neemt Coca Cola er begin 2015 zijn intrek. De overeenkomst loopt negen jaar.

In Nederland bracht het derde kwartaal Wereldhave negen huurcontracten, met onder meer ANWB, Rituals, La Place en Big Bazar. Mede daardoor steeg de bezettingsgraad van 97,4 procent naar 98,2 procent. De totale huurinkomsten daalden op jaarbasis met 35,2 procent naar 101,3 miljoen euro. De afname is het gevolg van verkopen. Het onveranderde deel van de portefeuille genereert in 2013 naar verwachting een huurgroei van 3,25 procent, ofwel 125 basispunten boven indexatie (op basis van de prijsontwikkeling). De doelen voor Finland (200 basispunten indexatie) en België (220 basispunten boven indexatie) worden in het derde kwartaal ruim gehaald.

Reageer op dit artikel