nieuws

Klachteninstituut huurt 2.000 m2 in Stichthage

Transacties

Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) heeft ongeveer 2.000 m2 gehuurd in het kantoorgebouw Stichthage bovenop station Den Haag CS. Het pand is eigendom van NS Stations.

Klachteninstituut huurt 2.000 m2 in Stichthage

Het Kifid is een onafhankelijk instituut, waar consumenten terecht kunnen om hun geschillen met financiële ondernemingen te beslechten. Het is een initiatief van brancheorganisaties (banken, verzekeraars en tussenpersonen) in de financiële dienstverlening en de Consumentenbond.

De verhuur van Stichthage verloopt ondertussen zeer voorspoedig, meldt NS Stations. In een jaar tijd is 12.750 m2 verhuurd. Er is nu nog 3.150 m2 beschikbaar in units van 810-1.170 m2. Huurders zijn onder meer Aedes, CMIS, HTM, Platform31, de Universiteit Leiden, Wigo4It, Regus en de Stichting Bibliotheek.nl. Bij de inrichting hebben de huurders optimaal gebruik gemaakt van de grote vloervelden. Stichthage biedt zodoende diverse voorbeelden van het nieuwe werken.

Den Haag CS wordt momenteel getransformeerd tot een station van internationale allure. In gebouw Stichthage wordt een geheel nieuwe entreesituatie gerealiseerd met een nieuwe ingang aan het Koningin Julianaplein en nieuwe roltrappen vanuit de stationshal. Die komen uit in een ruime lounge op de eerste verdieping, waar ook Regus | Station-2-Station wordt gevestigd.

Het Kifid werd bij deze transactie begeleid door de Desenco Group op het gebied van huisvestingsadvies, aanhuur en het ontwerp en realisatie van het interieur. Nadorp Bedrijfsmakelaars vertegenwoordigde de eigenaar collegiaal met Jones Lang LaSalle (JLL). RealXL Vastgoedspecialisten voert de regie over de verhuur.

Reageer op dit artikel