nieuws

UWV huurt 12.000 m2 in Almere van Eurocommerce

Transacties

Uitkeringsinstelling UWV heeft voor één van haar regionale hoofdkantoren 12.

00 m2 kantoorruimte gehuurd in het onlangs opgeleverde kantorencomplex La Défense aan de Spoordreef in Almere. Deze ontwikkeling van Eurocommerce bij het NS-Station Almere-Centrum heeft een omvang van 21.700 m2. De resterende ruimte is nog niet verhuurd. Het nieuwe huurcontract maakt deel uit van de herhuisvestingsoperatie waarmee UWV zich ziet geconfronteerd. De verhuur van het complex is in handen van DTZ Zadelhoff en Van der Linden Fase 1 van La Défense betreft 12.000 m2 en wordt in januari 2005 opgeleverd aan UWV. Fase 2 wordt later opgeleverd en is dus nog niet verhuurd. De huurprijs is marktconform (andere kantoortransacties aan de Spoordreef doen tussen de 125 – 130 euro per vierkante meter per jaar). Het betreffende pand wordt hoogstwaarschijnlijk binnenkort verkocht aan een belegger. Er loopt inmiddels een due dilligence-onderzoek. Fase 2 betreft 8000 m2 en de oplevering vindt volgende maand plaats. Eerder werd bekend dat UWV ook haar huurcontract voor 12.000 m2 in het pand aan de Moeder Teresalaan in Utrecht met tien jaar heeft verlengd. Verder heeft UWV in het complex nog 3000 m2 kantoorruimte bijgehuurd. Eigenaar van het pand aan de Moeder Teresalaan is Altera Vastgoed.     

Reageer op dit artikel