nieuws

samskip huurt 5000 m2 in dockworks

Transacties

Samskip vestigt zijn nieuwe hoofdkantoor in het ontwikkelingsproject Dockworks van OVG Projectontwikkeling in het Rotterdamse Waalhavengebied.

Samskip huurt het gebouw B van ongeveer 5000 m2. De overeengekomen huurprijs is niet bekendgemaakt. Het gebouw zal eind 2006 worden opgeleverd. Het kantoor aan de Den Hamweg en het Geest North Sea Line kantoor aan de Seattleweg zullen worden samengevoegd in het nieuwe kantoorgebouw. Ook Samskip International zal worden gehuisvest in DockWorks. VG ontwikkelt dit project in nauwe samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en Stadshavens Rotterdam. Jones Lang LaSalle adviseerde OVG bij de verhuur van het project. Het project DockWorks bestaat uit de ontwikkeling van 20.000 m2 kantoren (verdeeld over verschillende gebouwen), een boulevard met terrassen, ruime parkeervoorzieningen, et cetera. Het eerste gebouw is verhuurd aan onder andere Hamburg Süd, Sound of Data en O/W Bunker. DockWorks past binnen de totale ontwikkelingsvisie van het Havenbedrijf en Stadshavens Rotterdam. Deze zone is bij uitstek geschikt voor bedrijven op het gebied van maritieme dienstverlening: dichtbij de stad en de A15, maar ook in de haven. Dit deel van de haven verstedelijkt en houdt tegelijkertijd zijn economische functie. Zwarts & Jansma Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van DockWorks, dat is geïnspireerd op de containerschepen die in de Waalhaven afmeren. De gebouwen staan op palen, waardoor ze boven het grondoppervlak lijken te drijven. Door de verspringing van de gebouwen lijken ze te bewegen in de haven.

Reageer op dit artikel