nieuws

Redevco huurt 1100 m2 in Renault-gebouw

Transacties

Redevco Europe Services, nu nog gevestigd aan de Weesperstraat 109, heeft de gehele bovenste (vierde) verdieping en een gedeelte van de derde verdieping gehuurd in het voormalige Renault-gebouw, gelegen aan de Wibautstraat 224.

In totaal huurt Redevco voor een periode van tien jaar. Het gaat om circa 1100 m2 kantoorruimte inclusief twintig parkeerplaatsen. De Wibautstraat 224 is een ontwikkeling van DVM en eigendom van Cor van Zadelhoff en de familie Dijkstra (Sedijko). Het stedelijk monument, dat dateert uit 1958, wordt geheel gerenoveerd. Enkele maanden geleden tekenden Het Financieele Dagblad en zuster BNR Nieuwsradio reeds een contract voor tien jaar voor ongeveer 4000 m2 op een gedeelte van de begane grond en de gehele eerste verdieping. Op de begane grond zal een Media Café worden geopend. Voor de verhuur resteert na deze laatste transactie nog ongeveer 7000 m2. DTZ Zadelhoff is samen met de ontwikkelaar DVM verantwoordelijk voor de marketing van de Wibautstraat 224 en realiseerde de transacties. Redevco heeft verder meer dan 22 miljoen Britse pond (33 miljoen euro) betaald (tegen een yield van 7,3 procent) voor Britannic Court in Glasgow. Het pand telt 90.000 square feet aan kantoorruimte, plus winkels op de begane grond. Britannic Court was eigendom van Alba Life Property. Redevco kreeg het gebouw in handen na een bieding, waaraan in totaal acht partijen deelnamen.     

Reageer op dit artikel