nieuws

Hoofdvestiging CBRE Nederland verhuist

Transacties

De hoofdvestiging van CB Richard Ellis Nederland gaat verhuizen.

De van oudsher in Amsterdam gevestigde vastgoedadviseur verhuist in het najaar naar het monumentale kantoorpand aan de Stadhouderskade 1 in Amsterdam met een vloeroppervlakte van ongeveer 3.000 m2 en zeventig parkeerplaatsen. Om tegemoet te komen aan de huisvestingswensen van CB Richard Ellis wordt het gebouw gerenoveerd.

Joris Deur van ZZDP Architecten begeleidt de renovatie namens eigenaar Breevast. Het kantoor waarin CB Richard Ellis zich over enkele maanden gaat vestigen, kent een lange geschiedenis. Het rijksmonument werd in 1921-1923 in Amsterdamse School-stijl gebouwd in opdracht van de Gemeentetram (thans GVB), die in het gebouw zijn nieuwe administratiekantoor vestigde. In 1983 verliet het GVB het gebouw.

Daarna was het jarenlang het hoofdkantoor van uitgeverij Wolters Kluwer. Vervolgens heeft het gebouw enige tijd onderdak geboden aan Uni-Invest. Sinds 2005 is het gebouw eigendom van vastgoedbelegger Breevast.

Reageer op dit artikel