nieuws

Eurocommerce biedt gebouwen Minerva en Mercurius te huur aan

Transacties

Eurocommerce heeft de kantoorpanden Minerva en Mercurius (beide 12.

00 m2) in de verhuur gebracht. Zoals Vastgoedmarkt in het novembernumer van 2004 berichtte, heeft Eurocommerce de twee kantoorgebouwen op Plaza Arena officieel gekocht van het beursgenoteerde vastgoedfonds Rodamco Europe voor een bedrag van rond de 33 miljoen euro. Naar verluidt zal 15 december de verkooptransactie worden getekend.De twee gebouwen maken deel uit van het complex Plaza Arena (de voormalige kavel 206A) in Amsterdam-Zuidoost, dat verder bestaat uit het onlangs gereed gekomen gebouw Gaudi (8200 m2, ontwikkeld door G&S Vastgoed en inmiddels verkocht aan de gemeente Amsterdam voor ruim 22 miljoen euro voor de Dienst Werk en Inkomen); de gebouwen Jupiter (12.000 m2) en Apollo (12.000 m2), eigendom van Deka Immobilien; en de gebouwen Miro (16.000 m2) en Dali (6000 m2). Bij Plaza Arena wordt in totaal 110.000 m2 kantoorruimte gebuwd. Van den Bruele Kaufman treedt naast G&S Vastgoed op als ontwikkelaar van een aantal van de negen geplande onderkavels. Rodamco Europe raakte bij de ontwikkeling van Plaza Arena betrokken via het overgenomen kantorendeel van de portefeuille van Amvest. Inmiddels heeft Rodamco Europe ongeveer 40 miljoen euro op de twee panden afgeboekt. Het feit dat Eurocommerce de panden nu officieel in de verhuur heeft gebracht, betekent dat berichten in de markt, dat er al een huurder zou zijn, vooralsnog niet tot concrete contracten heeft geleid. De twee panden worden overigens wel door diverse partijen ‘in geheel verhuurde toestand’ aan beleggers aangeboden.     

Reageer op dit artikel