nieuws

Delta Wonen huurt voormalig gymnasium in Zwolle

Transacties

Woningcorporatie Delta Wonen heeft het pand aan de Veere Allee 29-30 in Zwolle gehuurd van DLH Projectontwikkeling.

Het gebouw, dat een oppervlakte heeft van ongeveer 2200 m2 bvo en dertig parkeerplaatsen telt, is gehuurd voor een periode van tien jaar tegen een huurprijs van 350.000 euro per jaar. Bramer Makelaars bracht namens DLH Projectontwikkeling de transactie tot stand. Delta Wonen, een corporatie met ongeveer 15.000 woningen in portefeuille, vestigt haar regiokantoor met ongeveer zeventig medewerkers in het gebouw aan de Veere Allee.Het gebouw, op de nominatie om op de gemeentelijke monumentenlijst te worden geplaatst, dateert van 1929 en bood vanaf dat jaar tot ongeveer anderhalf jaar geleden onderdak aan het Celeanum gymnasium. Het in de Amsterdamse school gebouwde pand krijgt een opknapbeurt die begin 2005 begint en ongeveer acht à negen maanden gaat duren. Directeur Dick Huiskamp van DLH Projectontwikkeling spreekt van een ‘schitterend karakteristiek gebouw met gebrandschilderde ramen en prachtig tegelwerk’.Het voormalige schoolgebouw is nog niet ondergebracht bij een belegger. Huiskamp: ‘De kans is groot dat we het voorlopig zelf in exploitatie houden. De beleggingswaarde van het pand taxeer ik op ongeveer 7 miljoen euro.’     

Reageer op dit artikel