StiB 2019

VASTGOEDMARKT STIB AWARD 2019

De award is een prijs voor de meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. De verkiezing is een initiatief van Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Vastgoedmarkt. Projecten konden t/m februari 2019 worden ingediend.

Cultuurcentrum Zinder (Tiel) wint StiB Award 2019 >


Marcel Melissen (wethouder Tiel) en Nicole Maarsen (CIO Syntrus Achmea)


De vier genomineerde projecten voor de StiB Award 2019 zijn:

Vakjury

De vijfkoppige vakjury wordt gevormd door bestuursvoorzitter Claudia Zuiderwijk van de Kamer van Koophandel, directeur Vastgoed Nicole Maarsen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, emeritus hoogleraar gebiedsontwikkeling Friso de Zeeuw (TU Delft), architect/eigenaar Robert Winkel van Mei Architects en Vastgoedmarkt-hoofdredacteur Johannes van Bentum.

De prijs ging in 2018 naar het gebiedsontwikkelingsproject Zwembad Hart van Zuid in Rotterdam. In 2017 won het transformatieproject Gasthuyspoort in Breda van de lokale ontwikkelaar Maas-Jacobs Vastgoed. In 2015 viel het project De Hallen in Amsterdam in de prijzen, een jaar eerder werd de gebiedsontwikkeling Rotterdam Central District door de vakjury uitverkoren. In 2013 werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan het project Inverdan in Zaanstad.