nieuws

Colliers Retail en a.s.r investeren in afvoer winkelafval

regios

Colliers Retail en a.s.r investeren in afvoer winkelafval

Colliers Retail, a.s.r. vastgoed ontwikkeling en Milieu Service Nederland zijn een samenwerking aangegaan om de diverse vrijkomende afvalstromen van Leidsche Rijn Centrum in Utrecht in te zamelen.

Milieu Service Nederland gaat zowel voor de winkels als de kantoren de vrijkomende afvalstromen inzamelen. Tijdens Provada 2018 hebben Huub Elders (Colliers International) en Dirk de Heus (Branchemanager, Milieu Service Nederland) hun handtekeningen onder het contract gezet. Milieu Service Nederland gaat zowel voor de winkels als de kantoren de vrijkomende afvalstromen inzamelen.

Milieu Service Nederland heeft de centrale expeditiestraat voor de winkeliers onder meer voorzien van vier nieuwe perscontainers van 23m3. Deze zijn deels voorzien van een registratiesysteem waarmee het principe ‘’de vervuiler betaalt’’ mogelijk wordt gemaakt. Door per gebruiker de weggegooide hoeveelheid afval te registreren, kan er op basis van deze kilo’s worden afgerekend. Winkeliers hebben dus zelf invloed op hun eigen afvalkosten en hoeven alleen te betalen naar rato van de hoeveelheid afval dat zij aanbieden. Een bijkomend voordeel hiervan is dat winkeliers zich veel meer bewust zullen zijn van het afval dat zij weggooien, waardoor het scheiden van afval een extra stimulans krijgt

Het inzetten van de perscontainers heeft daarnaast ook nog een ander voordeel. Het aantal transportbewegingen dat nodig is om al het afval af te voeren, blijft hierdoor zo laag mogelijk. Dankzij een perscontainer neemt het afval immers veel minder ruimte in, waardoor er veel minder transporten nodig zijn om alles af te voeren.

Omdat de afvalruimte van de kantoren niet bereikbaar is met een grote vracht- of vuilniswagen, is ervoor gekozen om het kantoorafval in te zamelen met behulp van een Miniperscontainer. Deze kan op krappe en moeilijk bereikbare plekken worden geplaatst,

Colliers Retail en a.s.r. vastgoed ontwikkeling hebben in Milieu Service Nederland een betrouwbare partner gevonden om alle afvalstromen van Leidsche Rijn Centrum op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze in te zamelen en af te voeren. De gezamenlijke behoefte aan een zo duurzaam mogelijk centrum, maakt dan deze drie partijen naadloos op elkaar aansluiten en elkaar optimaal kunnen ondersteunen om het centrum zo duurzaam mogelijk te maken.

 

 

Reageer op dit artikel