nieuws

Venlo sloopt en renoveert parkeergarage

regios

De gemeente Venlo wil parkeergarage Roermondsepoort snel renoveren. Voor Arsenaal wordt sloop en nieuwbouw als beste optie gezien. Alle Venlose gemeentelijke parkeergarages gaan in de verkoop.

Venlo sloopt en renoveert parkeergarage
parkeergarage

Dat meldt de regionale omroep 1Limburg op basis van een voorstel van het college om het parkeerprobleem in de Venlose binnenstad te verhelpen. Venlo worstelt al een jaar met de gemeentelijke parkeergarages. In februari ging Arsenaal op slot toen door achterstallig onderhoud de veiligheid in de garage niet meer gegarandeerd kon worden. In september gingen om dezelfde reden de deuren van garage Roermondsepoort dicht.

Venlo stuurde aan op sloop van de beide garages, maar de gemeenteraad dwong in oktober een nieuw onderzoek naar de toekomstmogelijkheden van de garages af Uit het onderzoek blijft nu dat beide parkeergarages wel degelijk gerenoveerd kunnen worden, maar dat is volgens wethouder Stephan Satijn (VVD, Parkeren) niet het beste voor de stad. ‘Zeker in het geval van Arsenaal blijf je dan met een veertig jaar oude parkeergarage zitten die niet voldoet aan de eisen voor gebruikersgemak’, zegt hij tegen de regionale omroep.

Na reparatie wordt Roermondsepoort samen met de garages Nolensplein en Maaswaard in de verkoop gezet. .

Het voorstel wordt volgende maand besproken door de gemeenteraad.

Reageer op dit artikel