nieuws

Opnamepiek bedrijfsruimte in Arnhem en Nijmegen

regios

De opname van bedrijfsruimte in de regio Arnhem-Nijmegen is uitkomen op een nog niet eerder vertoonde piek van 305.000 m2. In de periode 2009-2016 bedroeg de opname gemiddeld 100.000 m2 per jaar.

Dit blijkt uit cijfers van internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Het opnamerecord kan voor een groot deel toegeschreven worden aan twee grootschalige nieuwbouwtransacties op Park15; het nieuwe duurzame bedrijvenpark tussen Arnhem en Nijmegen. Supermarktketen Lidl tekende voor 64.000 m2 en Heinz laat een bedrijfsruimte van 62.000 m2 op het park realiseren. Naast deze transacties zijn er ook meerdere grootschalige transacties gedaan op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Wijchen. Het zijn vooral ondernemingen in de sectoren transport en logistiek die verantwoordelijk zijn voor de opnamestijging. Gemeten over de laatste twee jaar bestaat bijna 60 procent van de opgenomen bedrijfsruimte uit distributiecentra.

Reageer op dit artikel