nieuws

Casade ontwikkelt 1.000 zorgwoningen Brabant

regios

De Brabantse woningcorporatie Casade gaat tot 2025 1.000 zorgwoningen realiseren. Dat zei Casade op een conferentie van Kenniscentrum Aedes-ActiZ Wonen-Zorg over langer zelfstandig thuiswonen met dementie, meldt corporatiekoepel Aedes.

Tot op hoge leeftijd zelfstandig blijven wonen kan alleen met de nodige investeringen in de woning, de woonomgeving en zorg. ‘Daar spelen wij samen met huurders en onze partners op in’, vertelt Casade-bestuurder Stephan van Erp . Met gemeenten en huurders heeft Casade hierover prestatieafspraken gemaakt. De corporatie past daarom bestaande woningen aan en voegt tot 2025 zo’n 1.000 voor zorggeschikte woningen toe.

Casade houdt de woningen zo betaalbaar mogelijk. De corporatie heeft al de huurprijs van 450 zorgwoningen verlaagd tot onder 592 euro. Ook voor de meeste nieuwe woningen is deze huurprijs het uitgangspunt. Om de kennis bij corporatiemedewerkers te vergroten, ontwikkelt Cascade samen met de PG-Raad en Fontys Hogeschool een opleidingsprogramma. Daar kunnen ook andere woningcorporaties straks gebruik van maken.

Reageer op dit artikel