nieuws

Selectieprocedure gestart voor kavel 42A op IJburg

regios

Donderdag 8 december 2016 is de selectieprocedure gestart voor kavel 42A op IJburg, de landtong in de binnenhaven op het Haveneiland. De ambitie van de gemeente Amsterdam is om aan de kavel een sterke, tijdloze invulling te geven.

Dat meldt de gemeente Amsterdam. Op de kavel  is ruimte voor een gemengd programma met wonen, werken, voorzieningen, verblijven en parkeren. Daarom zoekt de gemeente naar ‘een goed doordacht en overtuigend ontwerp voor deze prominente plek’.

Bij kavel 42A is architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit het belangrijkste selectiecriterium. Verder wordt er gevraagd om een BREEAM-kwalificatie (duurzaamheid) en een optiebod. Bij de voorbereidingen van de tender heeft de gemeente een bijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerden om mee te denken over de invulling van de kavel. De ideeën zijn verzameld in een inspiratiedocument dat meespeelt bij de selectie van de winnaar.Breeam

De procedure bestaat uit twee rondes. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven voor de voorselectie tot en met 5 februari 2017. Daarna gaan er maximaal vier partijen door naar de definitieve selectie. Daarin bepaalt een deskundigenjury welke partij het beste ontwerp heeft ingediend. De gunning staat gepland voor medio 2017.

Haveneiland is het grootste eiland van IJburg. In 2002 zijn er de eerste woningen opgeleverd. Inmiddels zijn bijna alle kavels ontwikkeld. In 2009 is er begonnen met de aanleg van de binnenhaven, die door de ontwikkeling van kavel 42A voltooid wordt.

Reageer op dit artikel