nieuws

Woonlab010 presenteert drie prijsvragen met zestien ontwikkellocaties

regios

Na klushuizen en de prijsvraag voor gezinsappartementen presenteert de gemeente Rotterdam met Woonlab010 drie prijsvragen met zestien locaties om de plannen ook daadwerkelijk uit te voeren. Creatieve geesten worden uitgedaagd om invulling te geven aan innovatieve woonvormen zoals leegstaande winkelpanden.

Woonlab010 start verschillende prijsvragen in samenwerking met Architectuur Lokaal. De gemeente verkoopt hierbij leegstaand vastgoed zoals scholen, pakhuizen of winkels aan de partij met het beste plan. Kwaliteit en innovatie staan voorop. De eerste drie prijsvragen zijn ‘Wonen in Winkels’, ‘Gouden Jaren’ en ‘Dit is mijn thuis’. De open prijsvragen gaan over verschillende woonthema’s waar vernieuwing nodig is. In dit geval ‘wonen in leegstaande winkelpanden, huisvesting voor senioren en nieuwe ideeën op het gebied van zorg.
Precies een jaar geleden lanceerde wethouder Schneider (Stedelijke Ontwikkeling en Integratie) op het Stadsmakerscongres de prijsvraag voor gezinsappartementen. Die prijsvraag is onlangs door architect Laurens Boodt gewonnen met zijn ontwerp Rotterdamse Toren van Babel. De prijsvraag leverde veel inzendingen op die bijdragen aan innovatie op de woonmarkt. En nog belangrijker: het blijft niet bij het papieren plan, er wordt daadwerkelijk gebouwd. Meer informatie www.rotterdam.nl/woonlab010 voor meer details.

Reageer op dit artikel