nieuws

Start herontwikkeling Deken van Somerenstraat Eindhoven

regios

De gemeente Eindhoven start een herontwikkelingstraject in het gebied rondom de Deken van Somerenstraat. In het traject worden drie gebouwen en het aangrenzende parkeerterrein meegenomen in de verkoop. De inschrijvingsperiode voor potentiële kopers-herontwikkelaars gaat vrijdag 11 november van start.

In 2017 komen drie gebouwen vrij die in het bezit zijn van de gemeente. ‘De verkoop en herontwikkeling zorgen voor een opwaardering van het gebied en dragen bij aan de ambities die wij hebben met de binnenstad’, aldus wethouder Yasin Torunoglu van onder andere Wijken en Vastgoed. ‘Er zal heel wat veranderen in de omgeving van de Deken van Somerenstraat. Dat betekent iets voor de buurt, daarom betrekken we de omwonenden al in het beginstadium.’
De selectieprocedure bestaat uit twee stappen. In een eerste ronde worden de drie meest kansrijke voorstellen gekozen door een commissie, die alle inzendingen met punten beloont. Deze commissie wordt breed samengesteld uit gemeentelijke deskundigen, aangevuld met een externe supervisor. Na een verdiepingsfase wordt vervolgens het beste voorstel gekozen. 

Marktpartijen die interesse hebben kunnen zich vanaf 11 november inschrijven, laat de gemeente weten. In februari 2017 moeten zij hun plannen en biedingen indienen. Drie partijen zullen doorgaan naar een vervolgronde. Naar verwachting besluit het college in juli 2017 welke partij mag overgaan tot aankoop en herontwikkeling van het gebied rondom de Deken van Somerenstraat. Daadwerkelijke veranderingen in het gebied zullen waarschijnlijk vanaf 2018-2019 zichtbaar worden.

Voor meer informatie – of om in te schrijven – kan gemaild worden naar dvs@eindhoven.nl.

Reageer op dit artikel