nieuws

Stadsbestuur Zoetermeer juicht bouw outletcentrum toe

regios

Het stadsbestuur van Zoetermeer stemt in met de ontwikkeling van Holland Outlet Mall. Het outlet-project van Provast levert binnenstadretailers jaarlijks 20 miljoen euro extra omzet op, aldus het college.

Stadsbestuur Zoetermeer juicht bouw outletcentrum toe

Dat hebben de Zoetermeerse wethouders Marc Rosier en Mariëtte van Leeuwen op 9 november bekendgemaakt. Volgens hen blijft Zoetermeer met dit project aantrekkelijk. Bovendien biedt het outletcentrum de broodnodige beleving. Later dit jaar zal de Zoetermeerse gemeenteraad het definitieve oordeel vellen over het project. Het outletcentrum van 31.000 m2 is gepland op de locatie van de huidige Woonhart Meubelboulevard aan de Europaweg. Deze woonboulevard wordt grondig herontwikkeld en uitgebreid met 7.000 m2. 

Het outletcentrum is een gezamenlijk initiatief van Provast en de eigenaren van woonboulevard Woonhart. Het ontwerp van Tconcept is in de vorm van een waterdruppel. Als het project doorgaat, zal dit het eerste overdekte outletcentrum van Nederland zijn. Mocht de bouw in 2017 beginnen, is de oplevering twee jaar later. Volgens het college betekent het nieuwe winkelcentrum een impuls voor de binnenstad en de regio.

De verwachte miljoenen bezoekers zullen ook de winkels en horecagelegenheden in het Stadshart en de Dorpsstraat bezoeken, aldus het stadsbestuur. Bovendien zal de vastgoedwaarde van het Stadshart dankzij het outletcentrum toenemen. Omliggende gemeenten en ondernemers in de omgeving van Zoetermeer zijn juist fel gekant tegen de nieuwbouw. Zij vrezen dat het outletcentrum de winkelomzet in de omliggende bestaande winkelcentra en binnensteden aantast. (MvL)

Reageer op dit artikel